Terug naar overzicht

Zelf uw tuinhuis bouwen? 

Zelf uw tuinhuis bouwen? 

Ben u een goede klusjesman, doe-het-zelver of gewoon handig? Dan is het een overweging om zelf uw eigen tuinhuis te bouwen. Natuurlijk kost het de nodige tijd en is enige handigheid met houten constructies een voorwaarde maar is het antwoord op beide JA, waarom dan niet?

De meerderheid van onze klanten kiezen ervoor om hun tuinhuis te laten bouwen door een van onze specialisten simpelweg omdat men er geen omkijken naar wil hebben en ze de zekerheid willen hebben dat het direct goed gebeurd. Laat uw echter niet direct uit het veld slaan want zelf een tuinhuis bouwen bespaart geld en is natuurlijk ook een mooi avontuur. Wat komt er allemaal kijken bij het zelf bouwen van het tuinhuis en waar moet u op letten?

Zorg voor een goede fundering

De fundering is de basis van het tuinhuis. De fundering zorgt namelijk voor stabiliteit en is de basis van de constructie. Funderingsbalken op de juiste ondergrond zorgen voor duurzaamheid en geen wateroverlast bij langdurige regen en onweersbuien.

De wanden van het tuinhuis

In ons doe het zelf pakket worden de wanden van het tuinhuis standaard geleverd met inkepingen waardoor de hoeken ‘’in elkaar vallen’’ (zie de foto hieronder). U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende wanddiktes. De wanden zijn verkrijgbaar in 28mm, 44mm of 68mm. De dikte heeft geen invloed op de werkwijze van het opbouwen van het tuinhuis. Het systeem blijft ongeacht de wanddikte simpel op om te bouwen.

Gebruik niet teveel schroeven

Het is belangrijk om het hout de ruimte te geven, wij adviseren niet teveel schroeven te gebruiken. Als de wanddelen door middel van teveel schroeven worden gemonteerd kunnen deze namelijk niet meer onafhankelijk van elkaar bewegen. Het gevolg hiervan kan zijn dat later gehele onderdelen van het tuinhuis krom trekken of dat er barsten ontstaan. Het tuinhuis kan hierdoor in de winter wel 3 a 4 centimeter  krimpen waardoor er kieren kunnen ontstaan. Dat wilt u natuurlijk niet want ook in de winter wilt u graag een aangename temperatuur in uw tuinhuis.
 

Ramen en deuren zijn geen sluitstuk maar een essentieel onderdeel van uw tuinhuis

Zoals hierboven vermeld heeft hout ruimte nodig om te bewegen. Het is immers een natuurproduct. Let er daarom op dat bij de montage van de deuren en ramen ook zo weinig mogelijk schroeven wordt gebruikt. Deze kunnen namelijk ook zorgen voor het ontstaan van kieren en barsten. Wij hebben ervoor gekozen de ramen en deuren te verwerken in de kozijnen. In het kozijn wordt een rail gemonteerd en kunnen de ramen en deuren op de wanddelen worden geschoven. Dit zorgt voor direct bewegingsruimte van het hout en wordt ook het gewicht van het hele tuinhuis gelijkmatig verdeeld over de wanddelen waardoor er geen kieren of barsten ontstaan. Simpel maar effectief!
 

De voordelen van ons bouwpakket voor het zelf bouwen van een tuinhuis

Kiest u voor een houten tuinhuis van Postmus, dan ontvangt u bij het bouwpakket de montage handleiding. Hierin staat precies beschreven hoe de opbouw van het tuinhuis in zijn werk gaat.

 

Heeft u nog andere vragen over het bouwen van een tuinhuis van hout of wilt u informatie over de voordelen die Postmus-Tuinhuizen biedt wanneer u een tuinhuis doe het zelf pakket bij ons aanschaft? 

Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showrooms in Valkenburg, Zwaanshoek of Lisse!