Terug naar overzicht

PEFC en FSC gecertificeerd hout is een keuze voor verantwoord bosbeheer

PEFC en FSC gecertificeerd hout is een keuze voor verantwoord bosbeheer

De ontbossing op onze planeet is de keerzijde van de welvaart en zorgt voor een verhoging van de CO2. Het is helaas de grote motor achter de klimaatverandering. Bomen nemen koolstof op en verminderen de hoeveelheid de CO2 in de lucht. Door het verdwijnen van de bossen neemt de CO2 echter toe.

Om dit een halt toe te roepen zijn keurmerken in het leven geroepen. PEFC en FSC zijn initiatieven die ervoor moet zorgen dat er wereldwijd niet zomaar kan worden gekapt maar er sprake is van verantwoord en duurzaam bosbeheer. Het doel ervan is o.a. dat het bos in stand blijft.

 

PEFC en FSC

PEFC en FSC zijn de keurmerken voor hout en papierproducten en staan beide voor het beheer van bossen op een verstandige wijze waarbij rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale aspecten.

Gecertificeerd hout voor tuinhuizen, blokhutten en veranda’s

Bij Postmus maken wij voor alle  producten in ons assortiment gebruik van eersteklas vurenhout. Vurenhout wordt vooral uit Zweden en Finland gehaald en afkomstig van de fijnspar. Fijnsparren kunnen snel worden gekweekt en is derhalve vriendelijker voor het milieu.

Vurenhout is eenvoudig te bewerken, een relatief goedkope houtsoort en natuurlijk  gecertificeerd met de FSC en PEFC labels. Een maatschappelijk verantwoorde keuze van ons en onze klanten!

Heeft u vragen en/of opmerkingen over FSC en PFEC en de verwerking van het hout in producten neem dan contact met ons op of stel u vraag aan onze adviseurs in de showroom.