Terug naar overzicht

Fundering is de basis van uw tuinhuis

Fundering is de basis van uw tuinhuis

De fundering is de basis voor de levensduur van een tuinhuis. Wanneer de fundering goed geplaatst wordt zal dit een positieve invloed hebben op de stabiliteit en het uiterlijk van het tuinhuis. Dit zorgt ervoor dat u jarenlang zorgeloos kan genieten van het buitenleven.

Het juiste zand om instabiliteit te voorkomen

Om de fundering juist te kunnen plaatsen zal de grond onder het tuinhuis voorzien moeten worden van minimaal 30cm schoon zand. Dit zand zal laag-voor-laag geperst moeten worden in de grond, om zo een stevige laag te vormen voor de fundering van het tuinhuis. Wanneer dit niet zou gebeuren, is er een mogelijkheid dat in de loop van de tijd wat verzakkingen zullen plaats kunnen vinden. Waardoor de kans op constructie fouten toeneemt. 

 

Fundering van uw tuinhuis is de basis van duurzaamheid

De funderingsband houdt het tuinhuis langer in leven

Het grootste gevaar van een houten tuinhuis is water en vocht. Wanneer een tuinhuis constant vochtig is, is de kans op houtrot vrij groot. De grootste kans op vocht in het hout is aan de onderkant van het tuinhuis. Aangezien het in Nederland regelmatig regent, gebeurt het weleens dat er een plas met regen water tegen uw tuinhuis aan staat. Om dit te voorkomen dat het regenwater in het hout van uw tuinhuis trekt, hebben we daar een oplossing voor;

 

Zo wordt er tegenwoordig gewerkt met een verhoogd tuinhuis op betonnen fundatiebalken. Hierdoor steunt het tuinhuis op een betonnen funderingsbalk, waardoor het waterprobleem direct verholpen is. Want het hout van het tuinhuis staat hoger dan het straatwerk, en daarbij is de fundatiebalk van beton. Dit heeft als grote voordeel dat beton geen water opneemt. Hierdoor staat het tuinhuis werkelijk droog boven het water.

 

Stevigheid ook bij een veranda en luifel

Als u een overkapping of luifel stevig neer wilt zetten, dan zijn betonpoeren onmisbaar. Met een betonpoer creëert u een stevige basis waar de paal op bevestigd kan worden. De paal zal niet verzakken en blijft dankzij de poer ook een stukje boven de grond. Hierdoor kan er geen vocht uit de grond in het hout trekken en zal de paal dus langer meegaan.

 

Tegels in uw tuinhuis?

Maak uw tuinhuis helemaal af en leg een mooie tegelvloer aan. Aangezien alle voorbereidende werkzaamheden gedaan zijn in een zandbed, is het nu ook mogelijk om binnen in uw tuinhuis bestrating te leggen. Want deze grond is perfect om uw tegels lang en vlak neer te leggen. Bent u benieuwd welke tegels er allemaal zijn voor in een tuinhuis? Ga voor meer informatie naar het tegel assortiment van postmus-sierbestrating.nl.
 

tegels in uw tuinhuis