Terug naar overzicht

Een bouwvergunning voor het bouwen van een tuinhuis of blokhut?

Een bouwvergunning voor het bouwen van een tuinhuis of blokhut?

Heeft u een bouwvergunning nodig?

Velen gaan ervanuit dat een tuinhuis of een blokhut op eigen grond overal geplaatst mag worden. Helaas is dat niet altijd zo. U moet bijvoorbeeld rekening houden met de volgende voorwaarden:

  • Het tuinhuis dient te worden geplaatst bij uw eigen woning.
  • Tuinhuis of blokhut dient te worden gebouwd als verbetering van het algemeen woongenot (slaap-, relax-, opslag- of hobbyruimte).

    Vooral het gebruik als werkruimte kan als last worden gezien bij de gemeente.
     

Er wordt gebouwd vanaf de grond.(niet boven op een bestaand huis)

Het kan zijn dat u niet aan een van deze voorwaarden voldoet. Wij raden u aan om bij het omgevingsloket.nl te bekijken of het een probleem is voor het bouwen c.q. plaatsen van uw tuinhuis of blokhut. Wellicht moet u een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een tuinhuis.

                                                               

Een tuinhuis op maat in uw tuin

Wanneer u een tuinhuis ontwerp heeft gemaakt in de tuinhuis configurator of u heeft contact gehad met een van onze medewerkers dan krijgt u snel duidelijkheid of uw tuinhuis conform de regels geplaatst mag worden. In het verleden zijn wij nog nooit tegen problemen aangelopen omtrent vergunningen van een tuinhuis op maat. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij u als koper van het tuinhuis. Wij adviseren u echter even contact met ons op nemen via onze vestigingen Valkenburg, Lisse of Zwaanshoek zodat u niet tegen problemen aanloopt. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen.