Terug naar overzicht

Diverse dak soorten voor uw tuinhuis

Diverse dak soorten voor uw tuinhuis

Plat dak

Een plat dak heeft als voordeel dat het qua uiterlijk niet een enorme constructie is. Dit daktype geeft tevens een strakkere uiterlijk aan uw tuinhuis, waardoor deze in een moderne tuin niet zou misstaan. Daarbij heeft u als voordeel dat de levensduur van het platte dak enorm is, want wie wil er nou niet zorgeloos minimaal 30 jaar van een tuinhuis genieten.
Ook geeft een plat dak een aantal voordelen die standaard bij een tuinhuis van Postmus-Tuinhuizen inbegrepen zit:
- Brede aluminium daktrim
- Hoogwaardige EPDM-dak folie
- Dak-drainage
- Bitumenkit

Zadel dak

Wanneer u voor een zadel dak kiest, heeft u de keuze gemaakt voor een van de meest populaire dak soorten. Dit komt omdat een zadel dak op een tuinhuis, blokhut, veranda, houten garage en carport past. Ook is een zadel dak goed windbestendig en zorgt voor één goede afvoer van regenwater. Tevens creëert u met een zadeldak meer leefruimte in het tuinhuis, waardoor uw tuinhuis een stuk groter wordt dan bijvoorbeeld een plat dak.

Lessenaars dak

Een lessenaars dak bestaat net als een plat dak uit enkel een dakvlak. Een van de voornaamste redenen om een lessenaars te nemen op uw tuinhuis is dat u maar een regenafvoer punt nodig heeft. Dit komt omdat dit dak soort een schuine afloop heeft, waardoor het water maar een kant op kan stromen. Verder biedt dit dak soort dezelfde voordelen als een plat dak;
- Brede aluminium daktrim
- Hoogwaardige EPDM-dak folie
- Dak-drainage
- Bitumenkit                                                                                                  

Piramide dak

Een piramide dak heeft de meest authentieke uitstraling van alle dak soorten. Het woord piramide zegt het al, een puntig dak met vier vlakken. Waarbij de top van het dak wordt afgewerkt met een dak ornament.

U heeft tevens ook  de mogelijkheid om een chromen of messing kleurige bol of een weerhaan of –heks te plaatsen op het dak. U grootste voordeel bij een piramide dak is dat u meer ruimte in het tuinhuis creëert. Waarbij u zelfs de mogelijkheid heeft om een verdieping extra te creëren in het tuinhuis.

Welke dakbedekking past bij welk type dak

Bij ieder daktype passen ook weer verschillende dakbedekkingen.
Zoals bij de twee ‘’platte daken’’(plat- en lessenaarsdak) is gekozen voor een EPDM-dakbedekking.  Dit soort dakbedekking bestaat uit een rubberfolie dat de houtconstructie beschermd. Het grote voordeel hiervan is dat EPDM-dakbedekking van duurzaam materiaal is geproduceerd en levenslang meegaat. Bij alle platte daken en lessenaarsdaken wordt EPDM-dakbedekking standaard meegeleverd door Postmus-Tuinhuizen.

                                                                      

Bij de overige dak soorten is er gekozen voor dakshingels, deze dakbedekking zit standaard in de prijs bij Postmus-Tuinhuizen. Deze dakbedekking maakt de uitstraling van uw tuinhuis compleet en zijn tevens in diverse kleuren verkrijgbaar. Ook de dakshingels zijn geproduceerd van duurzaam materiaal en hebben een levensduur van minimaal 20 jaar.