Terug naar overzicht

Welke overkapping kiest u?

Welke overkapping kiest u?

Een vaste of vrijstaande overkapping?

We kunnen overkappingen indelen in vaste- en vrijstaande overkappingen. Welke varianten zijn er en waar moet u op letten?

                                                  

Vaste overkappingen

Vast betekent simpelweg dat de overkapping wordt vastgemaakt aan uw woning. Dit gebeurt met name als u beschikt over een terras, tuin en/of een eigen auto oprit. Voorbeelden hiervan zijn terrasoverkappingen, tuinoverkappingen, aanbouw veranda’s en carports. Wat bepaalt u keuze?
De behoefte, ruimte en uw budget vormen veelal de basis bij de keuze voor het soort overkapping. Heeft u de keuze gemaakt dan is de keuze om zelf aan de slag te gaan of te kiezen op zoek te gaan naar een specialist die u helpt de juiste keuze te maken. Of u nu voor ons kiest of een ander laat u goed voorlichten want een goede keuze zorgt voor enorm veel plezier van uw overkapping. Niet alleen bij aanschaf maar ook na meerdere jaren.

Vrijstaande overkappingen

Tuinhuizen, blokhutten en veranda’s zijn voorbeelden van vrijstaande overkappingen. Waar moet u nu op letten bij de aanschaf en bouw? Hieronder zetten wij het op een rij:

  • Zorg ervoor dat de ruimte van uw overkapping in harmonie is met uw omgeving. Niet alleen qua grootte maar ook qua stijl.
  • Heeft u een bouwvergunning nodig? De regels omtrent een vergunning voor een vrijstaande overkapping zoals een veranda zijn niet altijd even duidelijk. Check daarom even bij uw gemeenten wat de spelregels zijn. U bent niet de eerste die wordt gesommeerd uw blokhut of veranda af te breken of aan te passen.
  • Zorg voor een solide fundering! De fundering in uw tuin wijkt vaak af van de fundering rondom uw huis. Het is dus slim om hierover na te denken. Kiest u voor een beton poer fundering of een schroeffundering?
  • De keuze van het gebruikte materiaal is essentieel voor de duurzaamheid en stijl van uw overkapping. Hout, aluminium en PVC zijn veel gebruikte materialen. Ligt uw woning landelijk dan is hout een natuurlijke aanvulling. Aluminium is vaak wat moderner en gemakkelijk in onderhoud.

                                                       

De toegevoegde waarde van Postmus Tuinhuizen

Bij Postmus staat service centraal. We bouwen voor onze relaties en doen dat met passie en plezier. Tuinhuizen, carports en veranda’s (vast- of vrijstaand) zijn producten die enorm populair zijn en waar we veel bezoekers blij mee hebben gemaakt. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw terras of tuin? Kom dan langs in één van onze vestigingen met showroom. Wij luisteren graag naar uw wensen en lichten u graag voor.

Ook kunt u bij ons m.b.v.  onze 3D configurator uw eigen tuinhuis, blokhut of veranda ontwerpen.