Terug naar overzicht

Verschil tussen een tuinhuis en een blokhut

Verschil tussen een tuinhuis en een blokhut

U heeft vast en zeker gezocht naar een tuinhuis of naar een blokhut, daarbij komt u vaak de zelfde ontwerpen tegen in uw zoekopdrachten. Maar heeft u enig idee wat het verschil is tussen een tuinhuis of een blokhut? Want ook op www.postmus-tuinhuizen.nl komt het verschil niet duidelijk naar voren, maar er is zeker wel een verschil...

Het verschil tussen een tuinhuis en een blokhut heeft alleen te maken met het technische uiterlijk van het gebouw. Zo is een blokhut opgebouwd uit houten balken die op elkaar gestapeld worden. Daarbij is de constructie van de hoeken zo gemaakt dat ze in elkaar vallen waardoor hij een stuk steviger is. Dit heeft ook invloed op het uiterlijk van de blokhut, want deze geeft ten opzichte van tuinhuis een robuustere en traditionelere uitstraling.

Een tuinhuis daarin tegen is opgebouwd door middel van een houtskeletbouw of stapelbouw, waarbij de hoeken niet uitsteken in tegenstelling tot een blokhut. Qua populariteit wordt de tuinhuis vaker in kleinere tuinen gebruikt, overigens zijn zowel een tuinhuis als een blokhut geschikt als opbergruimte, hobbyruimte, atelier of een tuinkantoor.

Bij ons heeft u de mogelijkheid om alles te creëren qua blokhutten of tuinhuizen. Zo kunt u al onze standaard modellen aanpassen naar eigen smaak of kunt u een geheel nieuw ontwerp zelf maken of laten maken. Want onze tuinhuis specialisten staan altijd voor u klaar!