Terug naar overzicht

Ontwerp in 6 stappen je eigen tuinhuis

Ontwerp in 6 stappen je eigen tuinhuis

Voor velen is het een droom, een eigen tuinhuis of veranda. Een keuze voor buitenleven waarmee je het seizoen verlengt en langer beschut kan genieten van je tuin en het buiten zijn. Bij Postmus Tuinhuizen ben je in staat om je eigen tuinhuis, veranda of garage te ontwerpen geheel naar je eigen wensen en behoeften.

Een tuinhuis op maat ontwerpen

Met de 3D configurator van onze leverancier Lugarde wordt het ontwerpen van een tuinhuis, veranda of garage wel heel makkelijk. Na het kiezen van het type tuinhuis ontwerp je in 6 stappen jouw ideale tuinhuis.

Het ontwerpen via de configurator laat zien hoe je tuinhuis eruit ziet en je krijgt tevens een indicatie van de kosten. Stel je wilt In je achtertuin graag een tuinhuis met overkapping aanschaffen om het tuinmeubilair makkelijk weg te werken en daarnaast te kunnen genieten van de late avondzon.

Selecteer het soort tuinhuis wat je voorkeur geniet.

Bij het starten van de 3D configurator kiezen we tuinhuis als categorie en het pro-systeem omdat we gecharmeerd zijn van robuuste gelamineerde palen. Deze zijn zeer solide en duurzaam. De resultaten laten direct zien wat de mogelijkheden zijn. 

Direct al zijn we gecarmeerd van de blokut met overkapping, type PS13. We klikken vervolgens op ‘Aan de slag’.

Tuinhuis op maat ontwerpen

Stap 1, selecteer de wanden en palen

De configurator geeft allereerst de mogelijkheid om de wanddiktes te bepalen. We hebben hier de keuze uit 28 of 44 mm waarbij wij kiezen voor de 44mm. Ook heb je de mogelijkheid om sierschoren toe te voegen. Dat doen we hier niet.

Ontwerp je tuinhuis, stap 1

Om het resultaat (zie hieronder) te bekijken kan je klikken op ‘Klik hier en bekijk uw tuinhuis in 3D’.

Ontwerp in 3D

Stap 2, selecteer het type dak

Binnen het tuinhuis sjabloon dat we hebben gekozen krijg je de mogelijkheid om je tuinhuis helemaal vorm te geven. Je kunt bijv. een luifel toevoegen, je daktype kiezen, een hellingshoek aanbrengen, sokkels toevoegen, shingles kleur geven en de aflooprichting van het water bepalen. 
Ontwerp je tuinhuis, stap 1 kies het type dak

Stap 3, selecteer de deuren in je tuinhuis

Bij het kiezen van de deuren kan je kiezen uit enkele en dubbele deuren in verschillende maatvoeringen, vouwdeuren en zelf een garagedeur.  Je kunt ook heel precies aangeven waar je deze wilt hebben in je tuinhuis.

Ontwerp je tuinhuis, stap 3

Stap 4, selecteer de ramen in je tuinhuis

Nadat je de deuren hebt aangegeven kan je ook bepalen waar je ramen wilt hebben en welk type ramen je in het tuinhuis wilt hebben: vaste ramen, uitzetramen, vleugelramen of draai-kiepramen. Het type raamkozijnen is bij deze stap de laatste keuze. De configurator werkt erg fijn. Bij elke keuze laat meer info exact zien wat de maten zijn en wat de meerprijs is. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Ontwerp je tuinhuis, stap 4

 

Stap 5, selecteer de gewenste behandeling van bepaalde onderdelen

Je tuinhuis kan een behandeling krijgen om je tuinhuis te beschermen tegen weersinvloeden. Het zal de duurzaamheid van je tuinhuis positief beïnvloeden. Onderdelen van je tuinhuis zoals de vloer, palen, boeidelen, deuren en ramen kunnen worden voorzien van:

  • keteldruk behandeling
  • beits behandeling
  • sproei-impregneer behandeling

Ontwerp je tuinhuis, stap 5

Stap 6, opties zijn de finishing touch

Het kiezen van de opties in je tuinhuis ontwerp is belangrijk, het is de finishing touch en maakt je ontwerp echt af. Waar kan je uit keuzen?

  • Het type beslag
  • Wel of geen  de binnenvloer?
  • Wel of geen buitenvloer?
  • Kies je voor een trap?
  • Ga je wanden, vloer, plafond of dak isoleren?
  • Kies je voor extra verf?

Het overzicht!

Bij het klikken op de knop 'Afronding' krijg je een duidelijk overzicht van de keuzes, afmetingen en prijzen. Je stuurt vervolgens je offerte in en er wordt zo snel mogelijk door Postmus Tuinhuizen contact met je worden opgenomen.