Terug naar overzicht

De Kleine blokhut gaat nooit verloren

De Kleine blokhut gaat nooit verloren

Door de zachte, milde winters en de hogere temperaturen in het voorjaar en het najaar is het buitenleven actueler dan ooit. We brengen steeds meer tijd in de tuin door en daar willen we het graag goed voor elkaar hebben.

De corona periode zorgt voor totale gekte in alle branches die producten of diensten leverden aan huis of tuin. Veel mensen werkten vanuit huis en in hun vrije tijd werd direct de tuin aangepakt. Blokhutten en tuinhuizen waren in de periode april-juni niet aan te slepen. Er werden niet alleen grote blokhutten verkocht maar zeker ook kleine blokhutten!

Waarom we gek zijn met een kleine blokhut?

De kleine blokhut is geen lifestyle keuze zoals een groot tuinhuis dat bijvoorbeeld is. De aanschaf van een kleine blokhut heeft te maken met de ruimte op je erf of tuin en is met name een praktische keuze. De kleine blokhut wordt met name gekocht als opslagruimte.

Om de fietsen of tuinmeubelen in te zetten. Als opslagplaats voor het tuin gereedschap of om andere spullen op te bergen. De blokhut zorgt ervoor dat alles in de wintermaanden goed droog blijft en zorgt daarnaast voor een opgeruimde tuin. Ook wel zo fijn!
 

Wanneer spreken we van een kleine blokhut?

Blokhutten zijn er in verschillende vormen en maten. We spreken van een kleine blokhut als de vloeroppervlakte max. 10² beslaat. De meest voorkomende maten zijn 200x300 cm, 250x250 cm en 300x250 cm.

De gebruikte materialen bepalen de duurzaamheid van je blokhut

Houd er rekening mee dat bij het aanschaffen van je blokhut de houtsoort, dakbedekking en je raamkozijnen direct van invloed zijn op de duurzaamheid en onderhoud. Je wilt er immers geen omkijken naar hebben. Kies daarom voor de betere materialen zoals dakbedekking met EPDM, gecertificeerd hout en HR dubbel glas. Het is wellicht iets duurder maar het gaat veel langer mee. Ook hiervoor geldt goedkoop is duurkoop.
 

Heb je een vergunning nodig voor je blokhut?

Voor veel blokhutten of tuinhuizen is geen vergunning nodig. Als de blokhut lager is dan 3 meter, minder dan 30² meter (5x6) in beslag neemt en het niet als woonbestemming geldt is er geen vuiltje aan de lucht. U hoeft dan geen vergunning aan te vragen. Let wel even op dat als de vloeroppervlakte meer dan 10 m² is je minimaal één meter afstand dient te houden van het erf van je buren.

Het zal je wellicht duidelijk zijn, de kleine blokhut gaat nooit verloren!